dissabte, d’abril 13, 2013

Jardines Arcanos y Jardines Esotéricos


  

Rafale Blanco Almenta (Sevilla, 1964) investigador de la jardineria, que es dedica a recórrer tota la geografia espanyola i europea, estudia i divulga en les seues publicacions les característiques de jardins públics i privats. El nostre Jardí de Santos no podia ser menys, i també ha rebut la visita de de Rafael Blanco, del primer contacte realitza una publicació, juntament amb altres jardins, de la nostra joia de la jardineria, en el seu llibre titulat "Jardines Arcanos" Ed Sèneca . Posteriorment, l'estiu del 2011, es va posar en contacte amb la meua regidoria de Cultura, per seguir amb les investigacions sobre el Jardí de Santos, Concretament el laberint. Gustosament li vaig proporcionar diverses dades sobre alçada de bardisses, ample dels camins del laberint, etc. Contribuint d'aquesta manera a que el nostre laberint tinga també el seu espai en el seu llibre titulat "Jardines Esotéricos" Ed Sèneca. Ja en aquest moment, va accedir a la meua petició, i  va publicar un article en el programa de festes del 2011 titulat "El Jardin de Santos: un capricho alicantino", en el qual ens explica l'estil del jardí.





És un orgull i una satisfacció que haja dedicat part del seu temps a investigar el nostre Jardí de Santos, i li haja dedicat un espai en les seues publicacions. Enhorabona!
Rafael Blanco ha publicat anteriorment "Jardines históricos i parques actuales de Andalucía" 1998. Editorial Arguval. Màlaga. I "Jardines del Mediterráneo" 2006. Edita Fundació del Col · legi d'Aparelladors de Sevilla.

Esperem que prompte vinga a visitar la nostra joia de la jardineria i puga donar a conèixer al nostre poble "Jardines Arcanos" i "Jardines Esotéricos".




 Pots conèixer més sobre el Jardí de Santos en els següents enllaços:

El Jardín de Santos y su creador 
Fotos del Jardí de Santos 
El Jardín de Santos de Penàguila