dissabte, d’agost 17, 2013

Arribada de la Mare de Déu del Patrocini: 28 de juny de 2013

El passat 28 de juny tornava la Mare de Déu del Patrocini a Penàguila, després de ser sotmesa a un estudi d'estat de conservació i la seua posterior restauració.

Eren les 18:30 h. quan entrava a la plaça de l'Església transportada en una furgoneta de tons verdosos conduïda pel restaurador de la talla, Stefano. Érem més bé pocs els que ens trobàvem a la plaça, però a tots ens bellugava la mateixa passió: la Verge del Patrocini. En obrir les portes posteriors de la furgoneta, es va poder observar a la nostra patrona dipositada a la base del darrere del vehicle i acuradament embolicada per una flassada marró. Entre les mans de Juan Picó, Pepe Barrachina i Stefano Sassu, va ser traslladada la Mare de Déu fins a la sagristia, sent degudament dipositada en el seu pedestal. Sota la tensió espiritual de tots els allí presents, entre les mans de Juan Picó i Stefano Sassu, es va començar a descobrir a la Mare de Déu del Patrocini, apareixent somrient la seua dolça cara, que a mode de salutació, ens il · luminà a tots la calorosa vesprada del 28 de juny. Posteriorment, va quedar exposada a la sagristia, una vegada se li havia posat la corona.

Arribada la festivitat de la Mare de Déu del Carme, de manera oficial se li va retre la benvinguda al nostre poble amb una missa.


La Mare de Déu del Patrocini dipositada en la furgoneta.

Trasllat de la Mare de Déu










Més sobre la Mare de Déu del Patrocini:

Momoria de la restauración de la Virgen del Patrocinio
Restauració de la Mare de Déu del Patrocini
Novena de la Virgen de Patrocinio
Segundo centenario de la Virgen del Patrocinio
Los orígenes de la Huità